Bakgrund

Startar mitt tvåhjuliga intresse med att kicka igång en Crescent med ”Raketarsle”  från vad jag tror tidigt 60-tal. Den är röd och blänker i solen. Är naturligtvis väldigt ung och inte är väl jag intresserad av att åka moppe. Efter att ha vant mig på moppen och lärt mig manövrera den hamnar jag i en inre frid med total uppmärksamhet på omgivningen.

Något senare står jag där med en alldeles egen Yamaha DT 50R. Fotväxel istället för handväxel som på Crescenten. Mitt starkaste minne är från när jag åker upp i en backe med DT:n efter att ha studsat runt och utforskat många mil småländska grusvägar. Det är kväll och ljummet. Solen står lågt över horisonten. Jag ser knappt på grund av de bländande elledningarna. Innan backkrönet slår den där känslan till. Dofterna av blommor och natur. Total inre frid. Ljudet av motorn. Ni mc-åkare vet vad jag pratar om.

 

Nu, 15000 mil senare, runt på alla möjliga ensliga ställen i Sverige, Skandinavien och Europa, mc-touring i monsunregn och blixtnedslag, tropisk hetta, med pauser bland mygg, blöta sovsäckar, strejkande GPS:er och jäkelskap, på alla möjliga typer av motorcyklar, har jag fortfarande inte tappat intresset. Längtan efter äventyret, närvaron, upplevelserna, storslagna naturlandskap och gemenskapen är för stark. Det är liksom hela kittet som är tjusningen med mc-åkning.

Vad är ditt starkaste minne?

 

 

/ Ansvarig ägare Dennis Magnusson